Sitges 2008, ja és aquí!

3:23 p. m.

( 2 ) Comments

Com a seguidor del cinema en general i del genere fantàstic en concret, sempre m'he sentit molt afortunat de tenir un festival com el de Sitges tan a prop de casa. 

Aquest any es celebra del 2 al 12 d'Octubre, així que si algú de vosaltres vol apropar-s'hi pro no sap que anar veure jo ja he estat revistant la programació i aquestes son les pel·lícules que d'entrada m'han cridat més l'atenció.

Crows Zero (Japó, 2007)

Director: Takashi Miike

Sinopsi: "Ningú que tingués dos dits de front gosaria posar els peus a l’institut Suzuran, un recinte devastat per la rivalitat entre bandes juvenils, però Genji, fill de yakuza, té 
una missió: convertir-se a cops de puny en el rei de l’institut i, de passada, deixar el seu pare amb un pam de nas. La tasca requerirà grans dosis de testosterona i, naturalment, punys de ferro."

Les pel·licules d'en Takashi Miike son garantia de qualitat. La majoria el coneixereu com el director de Llamada perdida (la original, no el remake americà) encara que també te altres obres bastant conegudes com Audition o Ichi de Killer, el el controvertit capitol d'Imprint a la serie Masters of Horror.

A Crows Zero no sembla que hi hagi d'haver gaire terror, pro si molta acció i patacades, un altre génere on en Miike ja ha sigut prolífic, amb les pel·lícules de la saga de Dead or Alive.

Només amb aquestes referències i sabent que el fim és una adaptació d'un manga d'éxit com ho és Crows d'Hiroshi Takahashi n'hi hauria d'haver prou per donar una oportunitat a aquesta pel·lícula.

Martyrs (França/Canadà, 2008)

Director: Pascal Laugier

Sinopsi: "La petita Lucie ha aconseguit fugir. Està molt traumatitzada i no vol recordar res del que li ha passat. El seu únic consol és l’amistat d’Anna, que està internada a la mateixa clínica que ella. Quinze anys després, Lucie es plantarà davant d’una casa dels afores. Tindrà els ulls plens d’ira i, a les mans, una escopeta."

El terror francès és un valor en alça, van destapar-se amb Irréversible (Gaspar Noé, 2002)Haute Tension (Alexandre Aja, 2003), l'any passat ens van esgarrifar a tots amb la brutal a l'interieur (Alexandre Bustillo i Julien Maury, 2007) i aquest any sembla ser que Martyrs pendrà el relleu. 

El tràiler deixa entreveure una pel·licula de violència crua, on les víctines es converteixen en botxins i la sang esquitxa la pantalla. Es preveu que serà un dels films més bèsties de la secció de llargs a competició, i tot i ser sagnant, les crítiques del festival de Cannes l'avalen com a una gran pel·lícula.

Reality Killers (desconegut)

Director: Anonymous

Sinopsi: "Visiblement trasbalsats però esgrimint raons de pes, els membres del comitè de selecció del Sitges 08 s’han vist obligats a incloure aquesta cinta enigmàtica i d’origen desconegut a la secció Midnight X-treme. L’únic que us en podem dir després de visionar-la a càmera ràpida, amb la pell de gallina i l’estómac regirat, és que el seu realitzador podria ser un carter nord-americà amb sobrepès i amb una vena artística truculenta: col·lecciona vídeos de morts reals i vol ser el rei dels reality shows. Al ventre hi duu la llegenda següent: “Canviar la forma d’un home és privilegi de Déu”. Déu del cel, que algú l’aturi!"

Si Martyrs serà la pel·licula "bèstia" del festival aquesta recopilació malatissa de snuff movies es surt del medidor de bestialitat cinematogràfica. Si sou gent sensible no mireu el tràiler.

Tot està pensat per a que et fiquis en la pel·licula, per començar es suposa que la cinta ha arribar anónimament al jurat del festival, i resulta que es tracta d'una recopilaciò de snuff movies a través de la qual l'asassi intenta explicar la seva història, el que el motiva a matar. No he conseguit trobar gaire informació sobre el film, pro projectant-se a la secció més gamberra del festival, el Midnight X-Treme, no m'extranyaria que la seva porjecció anés acompanyada d'alguna sorpresa a les que ens tenen acostumats els organitzadors del festival.

Per la meva part això es tot, no se quines pel·lícules podré veure al final, si seran aquestes o seran unes altres, pro segur que ho passarem d'allò més bé!

2 Responses to " Sitges 2008, ja és aquí! "

Anónimo said :
12:34 a. m.
Jo, la envidia me correo cuando leo lo de Sitges....... Algún año ire a ver pelis de terror alli, lo juro!! xD

Si este año hubieran esperado un mes me hubiera apuntaooo argh :-(
David said :
4:39 p. m.
aaah, el año que viene ven antes! ;)

Publicar un comentario