Rambla o bulevard? i jo que se!

11:03 a. m.

( 1 ) Comments

Últimament no paro de trobar-me per tot arreu aquesta pregunta: Rambla o bulevard?

Doncs sincerament no en tinc ni idea, no soc arquitecte i no tinc coneixements d'urbanisme com per a poder prendre una decisió amb uns mínims fonaments. Podria triar rambla pel fet de que és un mot més nostrat, o bé bulevard perquè sona més afrancesat i cosmopolita. Podria triar la opció amb més lletres, en aquest cas guanyaria bulevard 8 a 6 o bé la opció amb menys síl·labes, que donaria la victòria a rambla 2 a 3.



Pro realment creieu que aquests son criteris que es poden utilitzar per decidir una modificació tan dràstica d'un dels eixos vertebradors de la nostra ciutat? Jo crec que no.

Crec que l'ajuntament està volent fer-se l'enrotllat amb aquesta consulta ciutadana, està dient-nos "és la vostra ciutat, vosaltres decidiu", quan realment pensen "quan arribi el caos direm que ha estat decisió vostra" i això, senyor alcalde i companyia, em sembla molt i molt lleig.

No tenim un regidor d'urbanisme? no tenim personal suficientment qualificat per prendre aquesta decisió basant-se en criteris objectius? doncs sembla ser que no, pro com a mínim podrien intentar informar una mica en profunditat a la ciutadania i no només ensenyar-los dues fotos i fer-nos triar.

Mirant la meravellosa web que ha posat a la nostra disposició l'ajuntament l'única dada que he tret en clar (a part de veure les fotos i recreacions que ens han ensenyat mil vegades) es que la opció A (el bulevard) és lleguerament més barata que la opció B (rambla).


No deixen clar quan trigaran les obres ni si ambdues opcions necessitaran igual de temps per dur-se a terme, ni tampoc expliquen quina és la millor opció en termes de mobilitat, per on passaran millor els cotxes, per la rambla o pel bulevard?

Només investigant i remenant a través dels múltiples documents de la zona de descàrregues en traiem una mica l'aigua clara, i és que la opció A trigarà 34 mesos i la B 38, és a dir 3 anys d'obres a la Diagonal, pro clar això millor no posar-ho gaire visible, no fos cas que algú s'indignès.

En quant a la millora del trànsit no he pogut trobar cap tipus de xifra ni explicació convincent del tot. Així que sense tenir-ne gaire idea jo diria que la millor opció, per ser més barata i tenir unes obres més curtes és la A, el bulevard. Si les dues propostes son igual de bones pro n'hi ha una més ràpida i barata per què ens fan votar? doncs com ja us he dit abans, per fer-se els "enrotllats".

Així que desenganyeu-vos, tots aquests anuncis, banderoles i pàgines web, no son més que una campanya de màrqueting d'allò més cara per a quedar bé, que s'acosten les eleccions i finalment als polítics és l'únic que els importa.


Fotos: Ferran Nogués i _Asane_

1 Response to " Rambla o bulevard? i jo que se! "

Candela said :
11:07 a. m.
que no toquin res!!!!!!! opció C!!!

Publicar un comentario