L'atac dels avions antipluja

10:16 p. m.

( 3 ) Comments

Acabo de rebre un correu que m'ha sobtat bastant, aquí us en deixo un resum, seguidament l'explicació:

"LA SEQUERA QUE ESTEM PATINT A CATALUNYA POC TÉ A VEURE AMB EL CANVI CLIMÀTIC!

Només patim una greu sequera a Catalunya quan a la resta de la península continua plovent, casual oi? El canvi climàtic està afectant a tot el món i també al clima de la península ibèrica i de França, però el que vivim a Catalunya no és fruit del canvi climàtic!

AVIONETES QUE SURTEN A DISPERSAR LA PLUJA A LES COMARQUES DE LA CATALUNYA CENTRAL

JA ES HORA QUE ES DESTAPI LA POLÍTICA DE DISPERSAR LA PLUJA TIRANT SULFUR DE PLATA PER CURAR-SE AMB SALUT LES COMPANYIES ASSEGURADORES DE PEDREGADES I CALAMARSA

Qui vulgui pensar que VEIEM OVNIS que pensi el que vulgui però ja tenim proves fotogràfiques en que es veu clarament que cada vegada que el cel amenaça pluja unes misterioses avionetes surten i passen per entremig dels núvols, al cap de pocs minuts el cel s'ha dispersat en dos i s'obra una clariana que impedeix que es produeixi la pluja i torna a sortir el Sol. [...]"
(El correu segueix amb tot un seguit d'exemples i dates on s'han vist les misterioses avionetes)

El fet és que a mi aquesta historia ja em sonava... em sonava a vella i tot rebuscant a la meva biblioteca particular he trobat el que buscava, el llibre "Leyendas urbanas en España" de n'Antonio Ortí i en Josep Sampere.

Al llibre expliquen com aquesta alerta és una història recurrent que s'esbomba arreu en èpoques de sequera.

Resulta que ja l'any1953 la revista Diez Minutos va publicar un article sobre els avions trenca-núvols, tot explicant que a Estats Units uns químics havien aconseguit evitar la formació de cristalls als núvols tot ruixant-los amb aigua i iodur de plata.

Arran d'això entre 1975 i 1985 es varen realitzar assajos a Espanya per a aplicar aquesta tècnica a la conca del Duero, Canàries i Aragó.

Doncs bé des de que van acabar aquests assajos (que de fet afavorien les precipitacions líquides i no desfeien pas els núvols) la gent no ha deixat de veure aquests avions en èpoques de sequera.

Durant els 90 van sobrevolar Soria, Murcia i el País Valencià, pro abans la llegenda havia passat per França, on el 1986 va haver-hi una mala collita de trufes, i es va acusar a alguns agricultors de contractar els avions per evitar granissades que fessin malbé la fruita.

Encara ens podem remuntar més en el temps i anar cap a Estats Units, on el 1983 el governador de Maryland va promulgar una llei en contra dels "lladres de núvols" tot i que no se'n va aconseguir atrapar a cap.

I així podem anar-nos remuntant a èpoques anteriors, on no hi havia avions i es disparaven canonades als núvols per a fer ploure, o fins i tot abans, quan la pluja depenia dels Déus.

El clima és un fenomen capritxós i imprevisible, i tenint en compte que als humans ens agrada tenir-ho tot controlat, és molt més fàcil culpar de la sequera a avions, sants i bruixes que admetre que vivim a la mercè d'uns elements dels quals no podem controlar el comportament.

Així que us recomano estalviar aigua, malfiar de correus alarmistes i llegir-vos el llibre anteriorment citat, que està molt bé.

Foto by lovestruck

3 Responses to " L'atac dels avions antipluja "

Mikel said :
8:08 a. m.
totalment d´acord , les llegenes urbanes son de lo mes perilloses i estupides en la majoria de vegades.
Marina said :
3:25 p. m.
jo tb l'he rebut!!!!!!!

no veguis qin fart de riure!! xDD
a més el que vaig rebre jo deia que era a Calaf i pq hi ha una companyia d cotxes q te una gran esplanada amb tots els stocks de cotxes.

i clar... tantes avionetes a calaf... era sospitos, tiren sulfur de plata!!!! xDDD

si no fos pq a Calaf hi ha un aeroport d'avionetes! vaya timo
4:55 p. m.
I tagged you! Check my blog for the details :)

Publicar un comentario