Coneixem casa nostra?

5:19 p. m.

( 1 ) Comments

Aquests últims quatre dies he tingut el plaer de rebre a una bona amiga de Madrid (hola Camila!) que havia vingut a conéixer Barcelona a casa meva i he estat fent-li de guia turistic ensenyat-li el que al meu parer és el més maco de la ciutat.

És curiós com arribem a despreciar tot lo quotidiá, les coses més properes, el que ens hem acostumat a veure cada dia i que poc a poc va perdent el seu encant als nostres ulls.

Jo em considero un enamorat de Barcelona, per a mi es una de les ciutat més maques del mon, té un encant especial que es troben a pocs llocs i una barreja de gent, cultures i tradicions que enamoren a tots els viatgers que passen per aqui. Pro tot i aixó em va sorpendre com la meva amiga estava "encantada" per tot el que veia i ho trobava tot "precioso"...

La seva actitud em va fer plantejar-me el fer de turista a la meva própia ciutat. Coneixem prou el lloc on vivim? O potser estem massa obsesionats en viatjar a llocs exotics i llunyans que oblidem que les coses més boniques també poden estar a la cantonada?

Per tot aixó des d'aqui us proposo que sortiu al carrer i feu un cop d'ull a la vostra ciutat. Pro no amb els ulls amb que la mireu quan sortiu per anar a la universitat o a treballar, sino amb els ulls de qui la contempla per primera vegada, potser descobrireu un nou racó amb un encant especial, o bé un parc pel qual passeu cada dia, que es preciós i que mai us havieu aturat a contemplar.

Crec que fer el turista durant un dia no pot fer mal a ningú i pot resultar una experiència molt enriquidora (si més no mal no us fará), coneixent bé casa nostra també podrem apreciar millor el que trobem als altres llocs!

ATENCIÓ! "fer el turista" NO vol dir: jugar amb els trileros de les rambles, pendre's una cerveseta al Passeig de Gràcia, anar borratxo a les 4 de la tarda, etc... jo us convido a l'experiencia "light" del turista japonès de 50 anys, ara bé, si voleu provar la versió hardcore (turista britànic de 21 anys) també pot ser interessant, encara que per explicar aixó faría falta una "prova de camp" i tot un altre post!

1 Response to " Coneixem casa nostra? "

MaRiNa said :
5:29 p. m.
La versió light la vaig fer fa uns quants anys quan als meus pares els va donar per fer el turista a barcelona: visita a la pedrera, museu picasso, montjuic, mnac, ciutadella, parc güell... nomes ens va faltar pujar a la Sagrada Familia (i havia massa cua...)
es molt maca barcelona!
el dia que vulguis probar la versio hardcore avisam!

Publicar un comentario