Blocaire Invisible: El Cau de les Nereides

12:27 p. m.

( 7 ) Comments

Aquest any la meva "víctima" del Blocaire Invisible ha estat la Laia, del Cau de les Nereides. I com que sé que es una amant dels dofins he decidit dedicar un post a aquests animalons tan graciosos.


El nom científic de la familia es Delphinidae i pertanyen a l'orde rels cetacis, o sigui que son mamífers marins, no pas peixos.

Medeixen entre 2 i 9 metres de llargaria i respiren a través d'un espiracle que tenen a la part superior del cap, son carnívors, s'alimenten gneralment de peixos i calamars.

Un dels seus trets característics més curiosos es que disposen d'ecolocalització. L'ecolocalització els permet localitzar tots els objectes del seu entorn mitjançant uns sorolls que emeten en forma de click, i des quals en reben l'eco de tornada, de forma semblant a la que ho faria un sonar.


També es curiós el fet de que els dofins no dormen. Pertanyen al grup dels animals que respiren conscientment. Aixó vol dir que el seu cos no respira automàticament sino que només ho fa quan ells volen. Si s'adormissin, es moririen ofegats. Per a que això no passi la solució que adopten és fer dormir només un hemisferi del cervell, de manera que no queden mai inconscients del tot, i axí poden fer descansar un hemisferi i l'altre alternativament.

Son uns dels animals amb el cervell més gran en relació al tamany del seu cos, i es comuniquen mitjançant cants, salts i danses. Com que solen viure a prop de la costa és fàcil que interactuin amb els humans. La seva intel·ligència i amabilitat els va donar un lloc a la mitologia grega.

Segons els grecs els dofins havien estat anteriorment uns pirates humans, que van capturar al deu Dionís i van intentar vendre'l com a esclau. Aquest com a càstig els va convertir en dofins.

Bé Laia, espero que t'hagi agradat la divulgació sobre els dofins que t'he regalat... un altre dia parlarem de l'origami, no pateixis!

Font: Wikipedia

7 Responses to " Blocaire Invisible: El Cau de les Nereides "

Laia said :
8:55 p. m.
Uaaaaaaaaa que ploraré!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gràcies gràcies gràcies!!!! M'ha encantat, com l'has clavat, haha!!! Dofinets... sóc fàcil ;)

Moltíssimes gràcies, de debò!! He gaudit molt, i les fotos, molt xules!! I no sabia pas això de Dionís, molt interessant!!!

Una abraçada dofinaire enorme!!!
Unknown said :
12:33 a. m.
Un dia li fas un dofí amb l'origamí aquest!;-)
Unknown said :
12:34 a. m.
@Laia: m'alegro que t'hagi agradat! :)

@veí: ja ho vaig pensar, pro ja sap fer-ne de dofins d'origami, en te un a les fotos del seu bloc! :P
2:12 p. m.
el teu regal el tens al meu blog :P
Alepsi said :
9:11 p. m.
Homeeeeeeeeee! Jugaves a guanyar, eh??? xDDDD

Molt bon post, sí senyor!
Laura said :
11:07 p. m.
Hahaha, els dofins també són molt especials a casa meva, en especial per la presència del Sami, un peluix a qui hem dotat de personalitat i que és molt divertit, però ho esguerra tot. La veritat ésw que a mi també m'agraden molt els dofins. Un regal preciós.
3:30 a. m.
Hi... Looking ways to market your blog? try this: http://bit.ly/instantvisitors

Publicar un comentario