Howto: Fer malabars - La cascada

4:11 p. m.

( 9 ) Comments

Suposo que a hores d'ara els meus lectors més fidels ja coneixereu la meva afició als malabars. Doncs bé avui m'he proposat intentar ensenyar-vos el truc més bàsic als malabars, la cascada, a aquells que vulgueu aprendre. Recordeu, si jo puc fer-ho vosaltres també!

Pas 1 - Equipament:

Per a fer malabars ens calen n mans i n+1 objectes. Plantejaré aquesta guia per un malabarista standard amb dues mans (n=2 / si tens tres o més mans aquesta guia no et servirà) i que per tant necessitarà tres (n+1 -> 2+1=3) boles.

Alguns de vosaltres potser ja tindreu boles de malabars, pro els que no en teniu no patiu! és bastant fàcil trobar substituts, especialment a la cuina. El substitut estrella és la mandarina o la taronja petita, pro també podeu utilitzar patates petites (i més aviat arrodonides), pomes, cebes, kiwis, i els més temeraris podeu utilitzar fins i tot ous!

Si voleu seguir la màxima de "con la comida no se juega" sempre podeu optar per fabricar-vos les vostres boles casolanes, per començar us recomano les boles d'arròs i globus.

Pas 2 - Preparació:

a - Familiaritzar-te amb les boles: posa't de peu, amb les mans una mica per sobre de la cintura, pro no massa amunt, i practica a passar-te una bola d'una mà a l'altra, intentant que la trajectòria sigui un arc que passi una mica per sobre de l'alçada dels teus ulls.

b - L'intercanvi fallit: Agafa una segona bola. Ara repetirem el pas a, i quan la primera bola que llencis hagi passat el punt més alt de la seva trajectòria (i comenci a caure cap a la ma que tens ocupada) teòricament hauries de llançar la bola que tens agafada cap a la mà que ha quedat lliure. Pro no ho faràs i et cauran les boles a terra. Recull les boles.

c - Intercanvi exitós: Després de repetir uns quants cops el pas b i fer una mica de cames recollint boles de terra aconseguiràs intercanviar les boles sense que caiguin. Repeteix el moviment fins que t'hi sentis còmode iniciant-lo tant amb la dreta com amb l'esquerra.

Pas 3 - A malabarejar!

El moviment de la cascada consisteix en un intercanvi continuu de tres boles. La gent que no ha vist fer malabars gaires cops té la sensació de que les boles estan constantment a l'aire, cosa que no es certa. De fet, a la cascada tenim una bola a cada mà i només una bola està a l'aire.

Agafa tres boles, i fes un intercanvi com el que hem après abans, començant amb la mà amb la que estàs agafant dues boles. Quan hagis fet el segon llançament ve el gran repte, encadenar un tercer llançament, llançant la tercera bola que acabem d'afegir.

Un cop te'n surtis només has de seguir practicant, i mica en mica aniràs aconseguint encadenar més i més llançaments, fins que la cascada sigui un moviment natural per tu, i puguis fer-ho tota l'estona que vulguis.

Pas 4 - Perfeccionant:

Primer de tot dir-te que la cascada no et sortirà perfecte de bon principi. Unes boles aniran més altres, altres més baixes, i hauràs de córrer endavant per atrapar-les. La solució al problema del "malabarista corredor" és malabarejar davant d'una paret. Senzill oi?

L'altre problema més comú es que et caiguin les boles, i que acabis fart d'ajupir-te a collir-les. La solució al problema de "em fa mal el cul d'ajupir-me" és fer malabars davant del llit o d'un sofà, així les boles no cauran tan avall.


Si algú aconsegueix aprendre alguna cosa que deixi un comentari! I si patiu algun accident malabarístic també, així riurem tots!

finalment recordar-vos que podeu venir a practicar malabars a Barcelona amb el grup In Extremis. Ens reunim cada dimecres al poliesportiu de la UPC, a partir de les sis, L'associació et garanteix que estaràs fent malabars amb 3 boles en un quart d'hora o et tornem els diners (com que quins diners? és gratuït!)

9 Responses to " Howto: Fer malabars - La cascada "

12:02 a. m.
jo tinc cinc mans a veure ummmm n +...emmm...


jajajaja


muakssss
Unknown said :
12:07 a. m.
no no, tens cinc dits, crec que confons conceptes! si ho estic veient a la teva foto!

en el cas que tinguessis 3 mans extra que estàn fora d'encuadrament, llavors et caldrien 6 boles, fàcil no?
Anónimo said :
12:23 a. m.
Yo aprendí a hacer las bolas de malabares con comida para ¿pájaros?, lo de hacer malabares fue misión imposible... xD
MaRiNa said :
4:29 p. m.
et recordo que em vas tenir una estona ja fa temps "fent malabars" o el que bonament es podia a l'herba de palau reial
(gracies que no em vaig trobar ningu aquell dia)

axi q jo ja no ho intentare mes
tzesire said :
5:46 p. m.
yo no aprendi en los 15 primeros minutos del primer día... pero no dejé de ir. será por los chicos guapos... jajajaja. no, en serio, que se animen muchas chicas que les tratarán muy bien.
DAVILIN said :
8:52 p. m.
estik aprenent xD
Unknown said :
1:05 a. m.
@DAVILIN: sort!
Anónimo said :
9:30 p. m.
ei! doncs jo fa 2 dies que he començat i em surten 2-3 sequencies seguides!

Aveure si vaig millorant
Unknown said :
5:01 p. m.
@Anonymous: ànim! i ja saps, si vius x bcn passa't per l'associació i t'ensenyarem! ;)

Publicar un comentario