La crisi de l'ós

11:21 a. m.

( 0 ) Comments

Quina sort tenim els catalans! ja no ens preocupa la crisi, ara la nostra principal preocupació és la Hvala, una ossa eslovena que sorprenentment ha atacat a un caçador a la Vall d'Aran.

Ara, el Consell General d'Aran demana la retirada immediata dels 18 ossos que hi ha voltant pels Pirineus perque suposen un perill per les persones... quina sorpresa! que es pensaven quan van reintroduir l'ós bru als pirineus? que serien com l'osito Misha? con l'ós Yogi? senyors, un ós bru és un omnívor de mes de 200kg, això vol dir que menja plantes, pro també animalons, i que si veu algun ésser insignificant (com un humà de "tan sols" 80kg) no te cap problema en cruspir-se'l.

Per altra banda tenim als senyors de la generalitat, que no volen ni sentir-ne a parlar de la retirada dels ossos. Des de Barcelona tot es veu molt maco, els ossos al Pirineu i els coloms a plaça Catalunya... pro ai, senyors pixapins! aneu amb compte! potser amagada darrere el proper rovelló que caçeu hi ha la Hvala, disposada a menjar boletaire amb bolets!

Tot plegat una gran rucada. D'entrada no hauriem hagut de deixar desaparèixer els ossos autòctons del Pirineu, i el que no podem fer és tornar-ne a posar després d'un grapat d'anys perquè si. La gent no va al bosc amb la mentalitat de trobar-s'hi depredadors i quan passa, no sap com reaccionar.

La solucio? No crec que passi per retirar els ossos. El que està fet està fet i els pobres animals no en tenen la culpa. Jo crec que hauriem d'educar a la gent i senyalitzar les zones perilloses adequadament. Els Estats Units en tenen d'ossos als boscos i no passa res, simplement has d'ésser conscient del perill que comporta entrar a l'hàbitat natural d'un depredador.

Potser amb la reimplantació d'ossos al pirineu conseguirem tenir les muntanyes més netes i acabar amb la plaga boletaire.

Foto per Jinho.Jung

0 Responses to " La crisi de l'ós "

Publicar un comentario